Home
Home
Menu
Zeewolde ruimte om te recreëren

Oppositie hekelt formatie Zeewolde

De oppositiepartijen D66, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang hebben grote moeite met het formatieproces in Zeewolde. Zij voelen zich voor voldongen feiten geplaatst, omdat er tussentijds geen enkele informatie aan hen is verstrekt.

Ondanks dat daartoe meerderde verzoeken zijn gedaan. Een in der haast belegde persconferentie - aangekondigd door de formateur Ype Dijkstra - die woensdagavond 28 mei gehouden zal worden doet afbreuk aan de wens van de opposi! tie voor een inhoudelijk debat.

 

Meerdere zaken stoort hen, maar vooral hekelen zij de weigering van de formateur om vooraf inzage te geven in het bereikte coalitieakkoord. Met deze geheimzinnigheid schoffeert de formateur de oppositie, menen zij. Zij vrezen dat dit de bestuurscultuur in Zeewolde zeer nadelig zal beïnvloeden. De oppositie spreekt er schande van dat de formatie zo lang heeft moeten duren. Twee maanden is Ype Dijkstra onder volstrekte radiostilte aan het werk geweest. De coalitie maakt op deze wijze een valse start, terwijl een sterk bestuur in Zeewolde juist nodig is gezien de forse uitdagingen waar het dorp voor staat.
 

Terug naar overzicht

Delen: