Home
Home
Menu
Zeewolde ruimte om te recreëren

Nieuw wandelpad: Het Stobbenpad

De Stobbenweg voert door het Reve-Abbertbos. Er kan volop gewandeld worden in dit bos, maar voortaan kunt u hier ook een wandeling maken die deels over de akkers loopt.. Dit ommetje van 4 km bij Dronten vormt een nieuwe Kuierlattenwandelroute. De opening op zondag 12 mei wordt heel toepasselijk verricht door een aantal moeders die aan de Stobbenweg wonen. Gebruik deze moederdag eens om met het gezin het nieuwe Stobbenpad te verkennen. Het startpunt van de wandeling ligt vlakbij Stobbenweg 18 in Dronten.

Wandelen over een afwisselende route op de grens van akkers en het bos. Het gebied waar het pad loopt bestaat uit een hoger gelegen zanderig gedeelte, van oorsprong een zandbank (de Abbert) in de oude Zuiderzee. Op deze plek waar nu het bos groeit was oorspronkelijk een dorp gepland. Over de akkers heeft u een mooi, weids uitzicht richting Dronten. Het bos biedt een afwisseling van loof- en naaldbomen, waar een grote variatie aan vogels en kleine zoogdieren voedsel en nestgelegenheid vindt. Het pad loopt langs bloemenranden op de akkers, langs sloten en vaarten en kronkelt door het bos. Het is toegankelijk voor een ieder die van natuur en het boerenland wil genieten.

Flevolandse wandelroutes “op de kuierlatten”.
Onder de noemer 'Op de kuierlatten' zijn op initiatief van Flevolandse boeren al dertien verrassende wandelroutes over boerenerven, akkers en weides uitgezet. De routes zijn een aanrader voor wie graag buiten de gebaande paden banjert. Veel van de betrokken boeren hebben hun wandelroutes bovendien aangekleed met leuke extra's als een kaarsenmakerij, theeschenkerij, verkoop van eigen producten of bezichtiging van het boerenbedrijf. De Kuierlattenpaden bieden dus voor elk wat wils. En nu wordt daar dan onder de naam Stobbenpad weer een wandelroute aan toegevoegd. Landschapsbeheer Flevoland begeleidt de aan de Kuierlattenroutes deelnemende boeren, die verenigd zijn in Stichting Op de Kuierlatten. Op de website www.opdekuierlatten.nl staat alle informatie over de routes, de startlocaties en de afstanden van de wandelpaden.

De opening van het Kuierlattenpad vindt plaats om 14.00 uur. Belangstellenden worden met koffie en thee ontvangen op het erf van Van Dongen op Stobbenweg 18. Van daaruit wordt er naar het startpunt van het Stobbenpad gelopen, op de parkeerplaats in het bos gelegen tussen Stobbenweg 12 en 18.
 www.opdekuierlatten.nl

Terug naar overzicht

Delen: