Home
Home
Menu
Zeewolde ruimte om te recreëren

Initiatiefvoorstel Zeewolde Liberaal: Ruimere openingstijd voor supermarkt op zondag

Als het aan Zeewolde Liberaal ligt, gaat de supermarkt op zondag al om 10.00 uur open. Nu gaat de supermarkt pas om 16.00 uur open, waardoor de supermarkt overvol raakt en er zeer lange wachtrijen voor de kassa’s ontstaan. Zeewolde Liberaal komt daarom met een initiatiefvoorstel om de verordeni ng aan t e passen. In de raadsvergadering van 3 november zal Zeewolde Liberaal het initiatiefvoorstel aan de raad voorleggen.

 

Koopgedrag verandert
Doordat het koopgedrag van mensen verandert, maken steeds meer inwoners van Zeewolde gebruik van de mogelijkheid om op zondag boodschappen te doen. Hierdoor is het bij deze ene supermarkt, regelmatig overvol en staan er lange rijen voor de kassa’s. Normaal boodschappen doen is dan niet goed meer mogelijk en op een iets later tijdstip komen, biedt geen soelaas. Door de korte openingstijd is het voor de ondernemer logistiek lastig om bijvoorbeeld voldoende versproducten te kunnen blijven aanbieden, met een leeg schap tot gevolg. De VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde) en de supermarkten horen dan ook steeds vaker klachten van inwoners en klanten over deze beperkte openingstijden.

 

Ergernis
De VCZ en de supermarktondernemers pleiten al jaren voor verruiming van de openstelling van alle supermarkten op zon- en feestdagen. Rob Smeets van Zeewolde Liberaal zegt: “De huidige beperkte openingstijd van de bij toerbeurt geopende supermarkt op zon- en feestdagen leidt door de grote toestroom van mensen tot onveilige situaties in de winkel. Dit werkt diefstal in de hand, levert veel ergernis op bij klanten en veroorzaakt daarmee schade aan het imago van de supermarkt.”

 

Initiatiefvoorstel
Zeewolde Liberaal zal tijdens de komende raadsvergadering op 3 november een initiatiefvoorstel indienen om de openingstijd van deze ene supermarkt te vervroegen naar 10.00 uur. “Liever zien wij natuurlijk dat winkeliers zélf mogen bepalen of zij op zon- en feestdagen open zijn, maar dat is op dit moment politiek niet haalbaar. Ook de zondagsopenstelling van alle supermarkten, zit er voorlopig helaas niet in”, zegt Smeets.

Terug naar overzicht

Delen: