Home
Home
Menu
Zeewolde ruimte om te recreëren

Helden en heldinnen gezocht voor de 14e Nieuwjaarsduik

nieuwjaarsduik.jpg Rotaryclub Zeewolde verzorgt zondag 1 januari 2017 om 14.00 uur vanaf het strand nabij Kaap Flevo de veertiende editie van de Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom en is er op het strand reeds van alles te beleven Ook de editie 2017 kent allerlei verrassende ingrediënten: duikers in stoere, fraaie en knotsgekke uitrusting en de gezamenlijke warming-up. De populaire Útlopers uit Sneek zullen de bezoekers weer versteld doen staan van hun muzikaliteit en enthousiasme. Verder zijn er vanzelfsprekend chocolademelk, erwtensoep en glühwein.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter zal net als voorgaande jaren het startsein tot de duik geven. De Nieuwjaarsduik en de aansluitende NieuwjaarsBeachBorrel mag niemand missen. De duik in het Wolderwijd, die voor het eerst werd gehouden op 1 januari 2004, is wijd en zijd bekend en landelijk een van de grootste in binnenwater. Met het toenemen van de populariteit en naamsbekendheid van dit evenement neemt ook het aantal helden dat deelneemt aan de Nieuwjaarsduik toe.

Er zijn diverse categorieën: junioren, senioren, de snelste en ook de meest originele held. Daarnaast wordt al voor de achtste keer de BeachBabe van Zeewolde gekozen. Daarbij is het ludieke element heel belangrijk, het betreft hier geen ‘missverkiezing’. Uiteraard zijn er voor alle winnaars mooie prijzen! Deelnemen aan de Nieuwjaarsduik is mogelijk voor het bedrag van € 2,-. Naast het koude spektakel vraagt Rotaryclub Zeewolde aandacht voor drie goede doelen: IVN Zeewolde, Voedselbank Zeewolde en de ‘Kenya’-groep. Voor deze doelen wordt een grote loterij gehouden. Hierbij zijn aantrekkelijke prijzen te winnen. De eerste prijs bedraagt bijvoorbeeld € 250,-, de tweede € 150,- en de derde € 100,-. Ook zijn er vele kleinere prijzen, die beschikbaar worden gesteld door tal van sponsors. Leden van de Rotaryclub Zeewolde staan de komende tijd op diverse plaatsen met hun loten. Ook zijn de Rotarians aanwezig op de kerstmarkt van vrijdag 23 december. Voor meer informatie:

www.nieuwjaarsduikzeewolde.nl. Zie ook de Facebookpagina ‘Nieuwjaarsduik Rotary Zeewolde’!

 

Terug naar overzicht

Delen: