Home
Home
Menu
Zeewolde ruimte om te recreëren

Bourgondische Flevo Brunch op het Flevo Food Festival

Het Flevo Food Festival in het centrum van Dronten is op zondag 26 juni de perfecte entourage voor een Bourgondische Flevo Brunch. De Bourgondische Flevo Brunch wordt ter plekke op het festival bereid, onder supervisie van Gerhard Flantua.

Het Flevo Food Festival in het centrum van Dronten is op zondag 26 juni de perfecte entourage voor een Bourgondische Flevo Brunch. De Bourgondische Flevo Brunch wordt ter plekke op het festival bereid, onder supervisie van Gerhard Flantua. De gerechten worden gemaakt met de dagverse biologische oogst van het boerenland uit Flevoland. Deelnemers kunnen tijdens het Flevo Food Festival aanschuiven aan een feestelijke en rijk gedekte tafel en zo kennismaken met de seizoens- en streekgebonden heerlijkheden van biologische boeren én van de Flevolandse kandidaten voor de titel Held van de Smaak Flevoland. Aansluitend aan deze bijzondere brunch vindt op het Flevo Food Festival de bekendmaking plaats van de Held van de Smaak Flevoland door gedeputeerde Jan Nico Appelman.

De Bourgondische Flevo Brunch wordt geserveerd tijdens het Flevo Food Festival. De gasten van de maaltijd kunnen volop genieten van regionale specialiteiten, waarbij ze omringd worden door de bron van de ‘Flevolandse smaak’; het beleven en ervaren van de teelt- en productiewijzen, het vakmanschap en de liefdevolle en enthousiaste aandacht van telers en producenten voor de producten die ze maken.

Chef-kok Gerhard Flantua coördineert de bereiding van deze Bourgondische Flevo Brunch. De gasten van de brunch kunnen de bereiding meebeleven op de veldkeuken van Gerhard Flantua en kunnen via de standhouders van het Flevo Food Festival op informele wijze kennismaken met de producenten van de ingrediënten van de brunch die wordt geserveerd.
Mensen die willen deelnemen kunnen meer informatie vinden en zich opgeven via www.flevofoodfestival.nl.

Naast producten van Flevolandse biologische boeren, worden gerechten bereid en geserveerd van de kandidaten voor de titel ‘Held van de Smaak Flevoland’. Voor deze titel zijn 5 Flevolandse ondernemers genomineerd:
Fam van Blokland uit Biddinghuizen; Hans en Griet uit Zeewolde; Heida uit Swifterbant; Poldergenot uit Rutten; De Polderzoom uit Dronten.
 

 

Bekendmaking Held van de Smaak Flevoland 2011
Ook dit jaar vindt er weer een Helden van de Smaak verkiezing plaats. Daarbij wordt er gezocht naar smaakhelden die zich buitengewoon inzetten voor het behoud van het ambacht en de productie van deze heerlijke producten, en hierdoor een voorbeeldfunctie hebben voor collega’s. Net als in de andere Nederlandse provincies wordt in Flevoland door een regionale jury via een provinciale voorronde de finalist voor de landelijke finale gekozen. Aansluitend aan de Bourgondische Flevo Brunch wordt de Flevolandse finalist bekend gemaakt door gedeputeerde Jan Nico Appelman van Provincie Flevoland. Hierbij zijn alle kandidaten van de Held van de Smaak Flevoland-verkiezing aanwezig, alsook de
Flevolandse jury. De winnaar van de Held van de Smaak Flevoland verkiezing mag Flevoland vertegenwoordigen in de landelijke finale, die in de Week van de Smaak, van 1 t/m 9 oktober 2011, plaatsvindt in Smaakhoofdstad Groningen.

De Held van de Smaak verkiezing Flevoland wordt ondersteund door de regionale Rabobanken.
 

Locatie, datum en tijd

Bourgondische Flevo Brunch:
26 juni 2011 van 12.00 tot 14.00 uur op het Flevo Food Festival in Dronten.
Het festival vindt plaats op het Redeplein, gelegen tussen het Gemeentehuis en Theater De Meerpaal. Het festival is gratis toegankelijk en heeft rondom volop gratis parkeergelegenheid.
 

Er zijn circa vijftig plaatsen beschikbaar voor deze vriendelijk geprijsde bijzondere maaltijd op het Flevo Food Festival. Reserveren is een vereiste en kan vanaf 15 juni via www.flevofoodfestival.nl en www.biologischelandbouw.org Het arrangement is inclusief feestelijke ontvangst met welkomstdrankje.
 

Bij ruime aanmelding is het mogelijk dat een tweede Bourgondische Flevo Brunch wordt georganiseerd op zaterdag 25 juni tijdens het Flevo Food Festival.

De Bourgondische Flevo Brunch is mede mogelijk gemaakt door (K)ookkunst, Centrum Biologische Landbouw, Flevo Food Festival, de kandidaten van de Held van de Smaak verkiezing Flevoland en Flevolandse biologische boeren.
 

Aansluitend: Bekendmaking Held van de Smaak Flevoland:
26 juni 2011 van 14.00 tot 15.00 uur op het Flevo Food Festival in Dronten.
De Held van de Smaak Flevoland wordt bekend gemaakt door gedeputeerde Jan Nico Appelman van Provincie Flevoland, in aanwezigheid van de kandidaten en Flevolandse jury. De heer Appelman zal naast het onthullen van de winnaar in een korte speech ingaan op de verbondenheid van Flevoland met ambassadeurs als de (kandidaten van de) Held van de Smaak Flevoland.
 

Terug naar overzicht

Delen: