Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Kipfilet gevuld met komijnenkaas en gember

Vorige Volgende

Kipfilet gevuld met komijnenkaas en gember
Ingredienten :
  • 4 kipfilets
  • 4 gember bolletjes
  • 4 plakken belegen komijnekaas
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 700 gram dunne prei
  • zout en peper
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 8 cocktail prikkers

Bereiding :
Kipfilets overdwars tot ±½ van zijkant opensnijden. Bestrooien met zout en peper. Gember in plakjes snijden plakken kaas in de lengte doormidden snijden en in de kipfilets leggen. Plakken gember erover verdelen de kipfilets dicht doen en vaststeken met cocktail prikkers.
Verhit de boter in de pan en bak de kipfilets in ± 10 minuten lichtbruin halverwege keren. Intussen de prei wassen en schoonmaken daarna in stukken van 4 cm snijden. Kook de prei in een pan met weinig water en iets zout ±5minuten.
Prei in een vergiet goed laten uitlekken kip uit de pan nemen. Prei in achtergebleven bakvet ±1 minuut omscheppend bakken. Gembersiroop er door roeren kip op de prei leggen en afgedekt ±5minuten op laag vuur verwarmen. Kip en prei verdelen over vier borden. Serveren met heerlijke aardappel krieltjes 
Delen:
 
Advertentie:
Farm Date